BLS/AED Training

Basic Life Support & AED Training, 1 dagdeel

Een plotselinge hartstilstand, veelal veroorzaakt door een hartinfarct is met ruim 15.000 mensen per jaar doodsoorzaak nummer één in Nederland. En wanneer we naar de statistieken kijken, blijkt dat de overlevingskans na een hartinfarct ongeveer 50 procent is en deze daalt elke minuut met ongeveer 10 procent.

Om adequate hulp te kunnen bieden is het noodzakelijk dat een reanimatie gestart wordt. De oorzaak van een circulatie stilstand ligt veelal in het kamerfibrilleren, daardoor is het noodzakelijk om doormiddel van een AED een elektrische schok toe te dienen. Deze elektrische schok (defibrillatorschok) zorgt er in veel gevallen voor dat het hart zijn pompfunctie weer hersteld.

De BLS/AED Training leert u adequate hulp te bieden in deze situatie.

Samenvatting

Tijdens de cursus wordt er een dagdeel besteed aan de reanimatie en is er voldoende gelegenheid om het geleerde te oefenen. En er wordt aandacht besteed aan het praktisch omgaan met de AED. Omdat er volgens vastgelegde protocollen wordt gewerkt is het mogelijk dat iedereen na het volgen van deze cursus in staat is om de AED te bedienen. De cursus sluit naadloos aan op onze BHV en EHBO opleidingen.

Examen en certificering

De cursusduur is 1 dagdeel en tijdens de cursus wordt het examen afgenomen door de docent.

Doelgroep

Iedereen die geschoold en geoefend wilt worden in het verlenen van eerste hulp voor thuis of op het werk.

Groepsgrootte

Gemiddeld 8-14 personen per cursusgroep.

Prijs BLS/AED Training

€ 50,- exclusief btw, per cursist bij open inschrijving.
Bij individuele aanmelding start de cursus bij 8 deelnemers.
Groepskorting vanaf 10 personen: 10%

Aanmelden